Teini-ikäisen ilmastoaktivisti Greta Thunbergin tarina on nyt julkaistu kirjana

16.8.2019

Kirjassa perheen tarinan kertoo Gretan äiti Malena Ernman, joka on yksi Ruotsin tunnetuimpia oopperalaulajia. Hän eli jännittävää elämää matkustaen maailmalla puolisonsa, näyttelijä Svante Thunbergin ja lastensa kanssa. Kun Greta lopetti 8-vuotiaana syömisen miltei kokonaan, perheen arki hajosi. Lopulta Greta sai diagnoosin Aspergerin oireyhtymästä. Syömishäiriö alkoi parantua uskomattomalla tavalla samalla, kun Greta löysi intohimonsa, taistelun ilmastonmuutosta vastaan. Maailmanlaajuiseen julkisuuteen hän nousi 15-vuotiaana elokuussa 2018 ryhtyessään koululakkoon Ruotsin valtiopäivätalon edessä Tukholmassa saadakseen huomiota ilmastokriisille.

Sydämen asioita (suom. Raija Rintamäki) on koskettava ja inspiroiva kirja niin lastensa ongelmien kanssa kamppaileville vanhemmille kuin myös kaikille ympäristöahdistusta tunteville.

”Greta Thunbergin ja hänen perheensä tarina on monellakin tavalla poikkeuksellinen. Gretan toiminta ilmastoaktivistina on tehnyt hänestä yhden aikamme tunnetuimmista henkilöistä ja esikuvista niin nuorille kuin vanhemmillekin, kaikille jotka ovat huolestuneita ilmastonmuutoksesta. Mutta vieläkin vaikuttavamman tarinasta tekee sen tausta, kertomus perheestä, joka kääntää henkilökohtaisen kriisinsä vahvuudeksi ja taisteluksi ympäristön ja koko planeetan tulevaisuuden puolesta”, sanoo Tammen tietokirjallisuuden kustannuspäällikkö Markku Aalto.