TIEDOTE: Hannu Mäkelän muistelmateos tarjoaa kurkistuksen suomalaiseen kirjallisuusmaailmaan ja perheyrityksen kulissien taakse

11.8.2015

Hannu Mäkelä aloitti kustannustoimittajana 1960-luvun lopulla Otavassa, joka paljastui konkurssikypsäksi perheyritykseksi. Yhtiön toimitusjohtaja Kari Reenpää teki itsemurhan. Kriisiä ratkaisemaan ja saneeraamaan kutsuttiin runoilija Paavo Haavikko, jolla oli taloustaustaa veljensä yrityksestä.

Haavikko sai Olli Reenpään ja muiden uusien ihmisten kanssa Otavan jaloilleen pankin valvonnassa. Mäkelän tehtävänä oli pitää kotimaisen kaunokirjallisuuden julkaisuohjelma elinvoimaisena ja kiinnostavana. Uusia kirjailijoita etsittiin kovassa kilpailussa erityisesti taantumuksellisempana tunnetun WSOY:n kanssa.

Mäkelä piirtää muistelmateoksessaan henkilökuvia kahdenkymmenen vuoden ajalta kotimaisen kirjallisuuden kärjestä, kuten Erno Paasilinnasta, Laila Hietamiehestä (nyk. Hirvisaari), Antti Tuurista, Veijo Merestä, Pentti Saarikoskesta ja Arto Melleristä. Teos kuvaa valaisevasti myös työelämän ja kustantamisen muutosta 1960-luvulta 1980-luvulle.

Lisää kirjasta www.kirja.fi

Hannu Mäkelä on kirjoittanut 50 vuoden ajan romaaneja, elämäkertoja, muistelmia, runoja ja näytelmiä, kirjoja niin aikuisille kuin lapsille. Muistan – Otavan aika on neljäs osa hänen muistelmasarjassaan.

Lisätietoja, haastattelupyynnöt: [email protected], puh. 040 5646 734.

Arvostelukappaleet: [email protected]