TIEDOTE: Kauhun kuninkaan Stephen Kingin klassikkoromaani on jälleen kaupoissa

29.1.2016

”Kaikista Tammen käännöskirjoista Se on kaikkein kysytyin. Tätä klassikkoa on ollut vaikea saada edes divareista, ja nyt, 30 vuotta alkuteoksen ilmestymisen jälkeen, tuomme tarkistetun käännöksen kaikkien vanhojen ja uusien fanien iloksi – ja kauhuksi,” kertoo Tammen käännetyn kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Päivi Koivisto-Alanko.

Se aiheutti painajaisia kokonaiselle sukupolvelle jo kolmekymmentä vuotta sitten. Kauhuromaani kertoo seitsemästä lapsesta, jotka ymmärtävät kotikaupungissaan asuvan jotain äärettömän pahaa. Tämä paha on Pennywise eli Se, joka liikkuu yleensä pellen hahmossa ja tappaa lapsia raa’asti.  Kahdella aikatasolla liikkuva tarina seuraa kiusattujen lasten käynnistämää hengenvaarallista metsästystä, jonka ainoa päämäärä on saada Se hengiltä. Hirviö lyödään kerran, mutta kolmekymmentä vuotta myöhemmin on palattava sinne, mihin kukaan ei halua mennä: lapsuuden kauhujen äärelle.

Stephen King (s. 1947) on kirjoittanut yli 50 menestysteosta ja hänen kirjojaan on myyty 350 miljoonaa kappaletta. Tyypillistä Kingin kirjoille on, että niissä tavalliset ihmiset – perheet, lapset, kirjailijat – joutuvat vähitellen yhä kaameampiin tilanteisiin. Kingin tunnetuimpia teoksia ovat Carrie (1974, suomentanut Tuula Saarikoski, Tammi 1997), Hohto (1977, suom. Pentti Isomursu, WSOY 1985) ja Se (1986, suom. Ilkka ja Päivi Rekiaro, Tammi 1988). Tammi julkaisi viime vuonna kaksi Kingin teosta Herääminen (suom. Ilkka Rekiaro) ja Tervetuloa Joylandiin (suom. Kristiina Vaara).

Lisätiedot:
Tammen käännetyn kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Päivi Koivisto-Alanko,
puh. +358 50 5874 305, [email protected]

Arvostelukappaleet: [email protected]

http://www.kirja.fi/kirja/stephen-king/se/9789513188764/