TIEDOTE: Kristiina Vuoren Neidonpaula vie lukijan keskiaikaiseen Naantaliin

22.4.2015

Ilveksen tietäjäsuvun tyttäret Truda ja Brita ovat kaksosia, eikä heitä erota toisistaan kuin käsivarteen kiinnitetyn nauhan väristä. Tytöt viihtyvät toistensa seurassa eivätkä haluaisi erota koskaan. Mutta perheen isä myöntyy vaimonsa kuolinvuoteellaan esittämään toiveeseen. Toisen tyttäristä tulisi rakentaa itselleen perhe ja toisen mennä luostariin. Brita aloittaa nunnaksi kouluttautumisen birgittalaisluostarissa ja Truda luvataan pormestarin pojalle vaimoksi. Ennalta määrätty kohtalo näyttää selvältä, kunnes kaupunkiin saapuu nuori maalarinkisälli Lukas Danske.

Historiallisten romaanien kirjoittajana tunnetun Kristiina Vuoren Neidonpaula sijoittuu 1400-luvun Naantaliin. Romaani on täynnä seikkailua, romantiikkaa ja magiaa. Tytöt ovat äidin puolelta tietäjäsukua, Brita parantaja ja loitsija, kun taas Trudan sisällä piileksii peto. Vuori kuvaa romaanissaan tarkasti keskiaikaisia tapoja ja ajan kulttuuria.

Kristiina Vuori (s. 1967) työskenteli pitkään tiedottajana, kunnes aloitti kokopäiväisen uransa kirjailijana. Vuorelta on ilmestynyt neljä historiallista romaania, jotka kaikki sijoittuvat Suomen keskiaikaan. Esikoisromaani Näkijän tytär ilmestyi vuonna 2012 ja se oli vuoden myydyin esikoinen. Sen jälkeen on julkaistu teokset Siipirikko (2013), Disa Hannuntytär (2014) sekä Neidonpaula (2015). Kristiina Vuori asuu Järvenpäässä. Hän käyttää taiteilijanimeä.


Lisätiedot

Viestintäpäällikkö Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, s-posti [email protected]

Arvostelukappaleet: [email protected]