TIEDOTE: Lars Kepler vierailee Suomessa tällä viikolla

16.3.2015

Vainooja on viides osa suomalaistaustaisesta rikoskomisario Joona Linnasta kertovassa dekkarisarjassa. Poliisi saa linkin Youtube-videoon, jolla esiintyy salaa kuvattu nainen. Seuraavana päivänä nainen on kuollut. Siiten saapuu toinen video. Tapausta ryhtyvät tutkimaan rikoskomisario Margot Silverman ja hypnotisoija Erik Maria Bark. Kaiken takana saattaa olla Erikin uran pahin virhe.

Kirjailijapariskunnan Alexandra Coelho Ahndorilin (s. 1966) ja Alexander Ahndorilin (s. 1967) yhteistyö rikoskirjallisuuden parissa Lars Keplerinä alkoi rakkaudesta jännityskirjallisuuteen ja -elokuviin. Ennen Kepler -uraa Alexandra Coelho Ahndoril julkaisi useita romaaneja ja työskenteli kirjallisuuskriitikkona. Alexander Ahndoril kirjoitti muun muassa romaaneja, näytelmiä ja radiokuunnelmia. Nyt molemmat ovat omistautuneet Joona Linna -sarjan kirjoittamiseen.

Sarjan ensimmäinen osa Hypnotisoija ilmestyi suomeksi 2010. Kirjasta on tehty samanniminen elokuva. Lasse Hallströmin ohjaaman elokuvan pääosissa nähtiin mm. Lena Olin, Mikael Persbrandt sekä suomalainen Tobias Zilliacus. Sarjan muut osat ovat Paganini ja paholainen (2011), Tulitodistaja (2012) ja Nukkumatti (2013). Kirjojen oikeudet on myyty 40 maahan, ja niitä on myyty yhteensä yli viisi miljoonaa kappaletta. Vainooja oli Ruotsissa vuoden 2014 myydyin kirja. Kirjan on suomentanut Kari Koski.

Kirjailijapariskunta tapaa lukijoitaan vierailunsa aikana kirjakaupoissa sekä Sanomatalon Mediatorin Lars Kepler -tapahtumassa.

to 19.3. klo 15.30–16.45, haastattelu ja signeeraus, Suomalainen Kirjakauppa, Sello, Espoo
to 19.3. klo 17.20–19.00, Lars Kepler -tapahtuma, Sanomatalon Mediatori, Elielinaukio, Helsinki
pe 20.3. klo 16.00–17.00, kohtaamispaikka, Akateeminen Kirjakauppa, Helsinki

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet

Viestintäpäällikkö Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, s-posti [email protected]

Arvostelukappaleet: [email protected]

Kuvat: http://extranet.wsoy.fi/kuvapankki

Lisätietoja kirjailijasta ja kirjoista: www.kirja.fi