TIEDOTE: Leena Lehtolaisen Surunpotku jatkaa Maria Kallio -dekkarisarjaa

3.8.2015

Tapiolan kirkosta löydetään raa’asti surmattu mies. Ruumis kuuluu tunnetun kansanedustajan puolisolle, jalokiviasiantuntija Jaakko Pulmalle. Johtolangat ohjaavat komisario Maria Kallion ja hänen tiiminsä rahapelien ja rahanpesun vaaralliseen maailmaan. Kuka lähettelee viestejä vainajan puhelimella? Entä miten 1980-luvulla tapahtunut traaginen hiihto-onnettomuus liittyy murhaan? Lopulta eivät sivullisetkaan ole turvassa, ja Kallion ryhmää uhkaa sen uran pahin surunpotku. 

Leena Lehtolainen tunnetaan erityisesti Maria Kallio ja Hilja Ilveskero -romaaneistaan. Surunpotku on komisario Maria Kalliosta kertovan rikosromaanisarjan kolmastoista osa. Lehtolainen julkaisi ensimmäisen romaaninsa vuonna 1976 vain 12-vuotiaana. Ensimmäinen murhani on ensimmäinen Maria Kallio -dekkari ja se ilmestyi vuonna 1993. Ulkoasultaan uudistettu sarja on saatavana pokkareina. Lehtolaisen teoksia on käännetty 29 kielelle.

Kirjailijantyönsä lisäksi Lehtolainen on toiminut muun muassa kirjallisuuden tutkijana, kolumnistina ja kriitikkona sekä suorittanut filosofian lisensiaatin tutkinnon vuonna 1995. Vesannolla syntynyt kirjailija asuu nykyään Degerbyssä.


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

viestintäpäällikkö Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, [email protected]
arvostelukappaleet: [email protected]
kuvapankki: http://www.tammi.fi/palvelut/medialle/#kuvapankki

lisää kirjasta: www.kirja.fi
kampanjasivusto: www.espoonuutiset.fi