TIEDOTE: Tammen syksy 2015 on julkistettu

5.3.2015

Kaunokirjallisuus    

Tammen kotimaisen kaunokirjallisuuden syksyn listalla ovat romaanit: Kalle Isokallio; Harmaa eminenssi, Ville Kaarnakari; Operaatio Verna, Leena Lehtolainen; Surunpotku (Maria Kallio 13), Hannu Mäkelä; Muistan – Otavan aika, Markku Pääskynen; Sielut, Katariina Souri; Sammunut sydän (Musta mandala 2), Pirjo Tuominen; Varjo vierellä käy ja Pauliina Vanhatalo; Pitkä valotusaika. Inga Röningin Hippiäinen, Vuokko Sajaniemen Pedot ja Roope Sarvilinnan Kateissa ovat syksyn esikoisromaaneja.

Keltaisessa kirjastossa julkaistaan ukrainalaissyntyisen Katja Petrovskajan Ehkä Esther, argentiinalais-espanjalaisen Andrés Neumanin Vuosisadan matkustaja, japanilaisen Haruki Murakamin Maailmanloppu ja ihmemaa ja portugalilaisen José Saramagon Lissabonin piirityksen kirjuri. Käännetyn kaunokirjallisuuden listalla julkaistaan myös ranskalaisen Nicolas Barreaun Meillä on aina Pariisi, yhdysvaltalaisten Karen Joy Fowlerin Olimme ihan suunniltamme, Mary Higgins Clarkin ja Alafair Burken Tuhkimomurha, Blake Crouchin Wayward Pines – Salaisuus ja Sylvia Dayn Sinun vallassasi.  

Asiaproosa

Jari Litmasen muistelmateos Litmanen 10 julkaistaan syksyllä. Muita asiaproosan teoksia ovat brittiläisen John Cleesen Piti sanomani…, Merete Mazzarellan Aurinkokissan vuosi, Jarmo Korhosen Maan tapa, Juha Pohjosen Sodan ja rauhan rajalla. Välirauhan uhrit 1940–1941, Matti Kososen ja Heidi Ruotsalaisen Agenttikoulun naiset. Lottana vakoilijoiden ja kaksoisagenttien keskellä, Antti Kujalan ja Mirkka Danielsbackan Hyvinvointivaltion loppu? Vallanpitäjät, kansa ja vastavuoroisuus sekä Inkeri Koskisen Villi Suomen historia. Välimeren Väinämöisestä Äijäkupittaan pyramideihin.

Tietokirjat

Richard McCormick  käynnistää syksyn ruokakirjasarjallaan Matkustava kokki Richard Mc Cormick’s. Sarjan ensimmäiset osat ovat Pariisi ja Berliini. Muita uutuusruokakirjoja ovat Pipsa Hurmerinnan Pipsan keittokirja pienille ihmisille ja Tommy Myllymäen Kasvikset lisukkeena & pääruokana. Henkistä hyvinvointia edustavat Teija Enorannan teos Jabji Sahib -Mielen joogaa ja Ronnie Grandellin teos Itsemyötätunto. Peter J. Boström kirjoittaa tärkeän kirjan Eturauhasen sairaudet – ennaltaehkäisy, tutkimukset ja hoito ja Tapani Kiminkinen Kiminkinen vastaa – 100 kysymystä lääkärille -teoksen. Chineasy opettaa kiinan kirjoitettua kieltä kuviin perustuen ja Ikivihreä soiva laulukirja tarjoaa ikäihmisille laulamisen iloa vuosikymmenten takaa. Käsillä tekemiseen uutta tuovat Anne Korkalan ja Kari Sirénin valaisinrakentelukirja Syty valolle, Piitu Nykoppin neulontakirja Kerroksia ja Maria Malmströmin Nukkekoti Väinölän joulu. Syksyllä julkaistaan myös Berlitz-matkaoppaat Norjaan, Krakovaan ja Marokkoon.

Lasten ja nuorten kirjat

Tammen lasten ja nuorten kotimaisten kirjojen listalla ovat teokset: Päivi Arenius; Muumiperhe viidakossa, Hannele Huovi ja Jukka Lemmetty; Urpon ja Turpon seikkailut, Sami Kaarla ja Riina Kaarla; Muumiperheen seikkailut, Liisa Kallio; Pikku Papun laulunuotit, Riina Katajavuori; Säihky pelastaa joulun, esikoiskirjailija Anssi Keränen; Lossi-Lassi ja merten salaisuudet, Katja Krekelä ja Riikka Jäntti; Hurjalinna, Kristiina Louhi; Tomppa ja Piimänakki, Jari Mäkipää; Etsiväkerho Hurrikaani ja kettuliiga, Sinikka Nopola, Tiina Nopola ja Christel Rönns; Risto Räppääjä ja yöhaukka sekä Sinikka Nopola, Tiina Nopola ja Salla Savolainen; Heinähattu ja Vilttitossu runoilijana, Tiina Nopola ja Mervi Lindman; Siiri löytää simpukan, Inka Nousiainen ja Satu Kettunen; Yökirja, Tuutikki Tolonen ja Pasi Pitkänen; Mörkövahti, Riina Katajavuori ja Christel Rönns; Meidän pihan perhesoppa, Elina Rouhiainen; Vainuttu (Susiraja 4) sekä lastenkirjakentällä ensi kertalaisina Paola Suhonen ja Pirjo Suhonen; Erikoiskoira Affe. Talviseikkailu Lapissa. Timo Parvela viettää Ella-kirjojensa 20-vuotisjuhlaa. Ella ja kaverit liemessä on kuvittanut Mervi Lindman. Parvela on kirjoittanut myös teoksen Maukan ja Väykän matkakirja, jonka on kuvittanut Virpi Talvitie.

Lasten ja nuorten syksyn käännöskirjallisuutta ovat brittiläisen Michelle Paverin Haukansilmä, yhdysvaltalaisen Dav Pilkeyn Kapteeni Kalsari ja radioaktiivisten robobokserien karmaiseva kosto, brittiläisten J.K.Rowlingin Harry Potter ja viisasten kivi ilmestyy Jim Kayn nelivärikuvittamana, yhdysvaltalaisen Richard Scarryn Touhulan luukkukirjat Tatu Vasara korjaa kaiken! ja Missä olet, Luru Lude! sekä ruotsalaisten Martin Widmarkin ja Helena Willisin Palokunnan arvoitus. Lasse-Maijan etsivätoimisto.

Syksyllä julkaistaan myös mangaa: Maaginen suklaapuoti, Soul eater, Weed, Darren Shawn, Bleach ja ninjaseikkailu Narudo.

Lisätietoja

Kaunokirjallisuus ja asiaproosa: viestintäpäällikkö Vilja Perttola, s-posti [email protected], puh. 040 755 3319

Kaunokirjallisuus ja asiaproosa: tiedottaja Tuuli Leppänen, s-posti [email protected], puh. 040 5646 734

Tietokirjallisuus: tuottaja Mari Nieminen, s-posti [email protected], puh. 010 5060 128

Lasten ja nuorten kirjat: tuottaja Leena Salmio, s-posti [email protected], puh. 010 5060 100

Arvostelukappaleet: [email protected]

Tuotetiedot löytyvät #kirja-sivustolta: www.kirja.fi

Kuvat: Painokelpoiset kirjailija- ja kansikuvat kustantamon verkkosivuilta kuvapankista:  http://www.tammi.fi/kuvapankki

www.tammi.fi