Tiedote: Yhteiskunnallisesti vaikuttava hattutemppu: Timo Parvelalle Pro Finlandia -mitali

3.12.2019

Tänä vuonna 30-vuotista uraansa juhliva Parvela on aikamme tärkeimpiä taidekentän uudistajia ja lasten oikeuksien puolestapuhujia. Kirjailijana Parvela naurattaa, koskettaa ja saa ajattelemaan niin lapset kuin aikuisetkin. Hän nostaa teoksissaan tärkeitä yhteiskunnallisia ja ajankohtaisia teemoja loistavan tarinankerronnan, huumorin ja mielikuvituksen keinoin.

Vuonna 2016 Parvela nimitettiin UNICEFin YK:n Lapsen oikeuksien vaikuttajaksi. Tänä syksynä Parvela tutustui Unicefin toimintaan Sierra Leonessa. Matka herätti paljon ajatuksia ja myös uusia näkökulmia siihen, kuinka kirjat voivat muuttaa maailmaa parempaan suuntaan. Lasten lukutaito on kehityksen perusta kaikkialla maailmassa.

”Parvela uskaltaa lastenkirjoissaan myös kritisoida lapsille merkityksellisiä yhteiskunnallisia ilmiöitä. Hänen kirjojensa lapset osallistuvat ympäristönsä kehittämiseen. Näin Parvela käyttää asemaansa arvostettuna kirjailijana tärkeiksi tietämiensä asioiden esiin nostamiseen.” (Suomen UNICEFin hallitus 2016)

 

 

Haastattelupyynnöt:
Markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen, reetta.miettinen(at)wsoy.fi