Tiedote: Yksinpurjehtija Tapio Lehtinen kertoo tulevassa kirjassaan Asterian viimeisestä matkasta

30.1.2023

Tapio Lehtisen toinen purjehdus maailman vaativampana pidetyssä Golden Globe Race -yksinpurjehduskilpailussa katkesi 75 päivän jälkeen onnettomuuteen Intian valtameren ja Eteläisen jäämeren rajalla, kaukana mantereesta. Asteria-vene upposi minuuteissa ilman näkyvää syytä.

Teoksessa Lehtinen kertoo sekä hienoista purjehduspäivistä että vaikeista tilanteista merellä jo ennen kohtalokasta haaksirikkoa ja pohtii perinpohjaisesti, mitkä syyt johtivat veneen uppoamiseen. Lehtinen kuvailee myös kokemuksiaan pelastuslautalla, jossa hän vietti vuorokauden Etelä-Afrikan kaakkoispuolella, joka on tunnettu maailman suurimmasta valkohaipopulaatiostaan.

”Asteria oli minulle rakas, seurasin sen uppoamista kuin ystävän kuolinkamppailua”, Lehtinen kertoo.

Ankaratkaan koettelemukset eivät kuitenkaan ole Lehtistä lannistaneet. Syksyllä 2023 hän lähtee jälleen merille, tällä kertaa Galiana-veneen ja yhdentoista nuoren kanssa.

Tapio Lehtinen on suomalainen yksinpurjehtija, joka on osallistunut Golden Globe Race -purjehdukseen kaksi kertaa, vuosina 2018 ja 2022. Vuoden 2018 purjehduksesta häneltä on julkaistu kirja Yksin seitsemällä merellä (yhdessä Ari Pusan kanssa).

Ari Pusa on Suomen kokeneimpia urheilutoimittajia. Hän on ollut Helsingin Sanomien toimittajana lukuisissa eri lajien arvokisoissa ja olympiakisoissa ja julkaissut useita tietokirjoja.

 

Lisätietoja ja arvostelukappalepyynnöt:

Viestintäpäällikkö Ina Westman, ina.westman(at)wsoy.fi