Tietokirjakilpailu

1.3.2017

Kustannusosakeyhtiö Tammi ja Tietokirjallisuuden edistämiskeskus julistavat Ihan totta! -tietokirjakilpailun.

Kilpailun kautta etsitään uusia ja ajankohtaisia lasten ja nuorten tietokirjoja. Kilpailussa on kaksi sarjaa: 1) lapsille suunnatut tietokirjat ja 2) nuorille suunnatut tietokirjat. Teemoja on kaksi: Monimuotoinen maailmamme sekä Toimiva ja tunteva ihminen. Kirjojen aiheet voivat liikkua ihmisestä ympäristöön ja maapallolta avaruuteen asti. Odotamme rohkeita avauksia tai uusia näkökulmia jo tuttuihin teemoihin sekä sujuvaa tekstiä, joka saa lapset ja nuoret innostumaan tarinoista, jotka ovat ihan totta.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki kirjoittajat ilman rajoituksia. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä synopsis ja tekstinäyte ennen julkaisemattomasta, suomenkielisestä tietokirjasta. Tekstinäytteen pituus on vähintään 2 liuskaa (lasten sarja) tai yksi luku (nuorten sarja), ja sen voi toimittaa tekstimuodossa tai taitettuna. Mukaan liitetään tekijän tai tekijöiden lyhyet esittelyt sekä halutessa myös ehdotus visuaalisesta ilmeestä. Voittajaehdotuksen lopullisesta kuvituksesta ja ulkoasusta päättää kuitenkin kustantaja.

Kilpailutekstit toimitetaan tulostettuna 15.8.2017 mennessä osoitteella Kustannusosakeyhtiö Tammi, Lasten- ja nuortenkirjat, Korkeavuorenkatu 37, 00130 Helsinki. Kuoreen lisätään merkintä ”Ihan totta! Tietokirjoja lapsille ja nuorille”. Kilpailutöitä ei palauteta.

Kilpailun molempien sarjojen voittajaehdotukset julkaistaan painetun kirjan muodossa. Lisäksi voittajat saavat 3 000 euron rahapalkinnon ja molempien sarjojen kaksi seuraavaksi tullutta kukin 1 000 euroa. Voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 2017, ja valmiit teokset ilmestyvät syksyn 2018 aikana. Bonnier Kirjat Suomi varaa oikeuden voittajien lisäksi myös muiden lupaavien tekstien mahdolliseen julkaisuun.

Kirjoituskilpailun raadin muodostavat kirjailijat Karo Hämäläinen ja Kerttu Ruuska (lasten sarja) sekä Anna Kortelainen ja Markku Löytönen (nuorten sarja). Heidän lisäkseen raatiin kuuluvat kustantamon edustajina kustannustoimittajat Mirkka Hynninen ja Päivi Kaataja sekä Suomen tietokirjailijat ry:n edustajina viestintäpäällikkö Anne Rutanen ja tiedottaja Eveliina Laurila.

Kustannusosakeyhtiö Tammi ja Suomen tietokirjailijat ry järjestävät kilpailuun liittyvän seminaarin lasten ja nuorten tietokirjojen tekemisestä torstaina 4.5.2017 klo 16.30 Bonnierin tiloissa Helsingissä. Seminaarista tiedotetaan tarkemmin kevään kuluessa.

Lisätietoja:

[email protected]

[email protected]