Timo Parvelan rakastettu Ella ja kaverit -kirjasarja täyttää 20 vuotta

5.2.2015

Suosikkisarjan uudessa kirjassa Ellan ja kavereitten oma opettaja ja opettajan vaimo lähtevät romanttiselle kylpylälomalle. Kaikki on huolellisesti valmisteltu lapsen- ja koiravahtia myöten. Sattumusten kautta käy kuitenkin niin, että lapsenvahdeiksi päätyvätkin Ella ja kaverit opettajien luullessa homman olevan ammattilaisen käsissä.

”Tärkeä osa sarjan viehätystä ovat henkilöhahmot ja heidän välisensä ryhmädynamiikka. Kuinka erilaiset ihmiset voivat toimia yhdessä, toisiaan täydentävällä tavalla. Ellan ja kavereiden huumori ja aitous vetoaa samaan aikaan sekä lapsiin että aikuislukijoihin.”, sanoo Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustannuspäällikkö Saara Tiuraniemi.

Ella ja kaverit lapsenvahteina on toinen Mervi Lindmanin kuvittama sarjan kirja. Sen reilunkokoinen formaatti, helppolukuinen teksti ja hauska piirroskuvitus sopivat kaikentasoisille lukijoille, myös aloittelijoille. Uutuuskirja on aiempien tapaan itsenäinen jatko-osa.

Parvelan tunnetuimpia teoksia ovat Ella ja kaverit -kirjat, Maukka ja Väykkä -sarja, Ansa ja Oiva, Sammon vartijat sekä Keinulaudan aloittama Huvipuisto-trilogia. Parvela on laatinut myös  radio- ja tv-käsikirjoituksia.
 
Ella ja kaverit lapsenvahteina on saatavilla painettuna ja e-kirjana sekä äänikirjana (CD, mp3).

Arvostelukappaleet: [email protected]

Lisätiedot, haastattelupyynnöt:
Leena Salmio, tuottaja, [email protected]
Tammi, viestintä lasten- ja nuortenkirjallisuus