Tove Appelgrenin Vesta-Linnea-sarjasta tulossa TV-sarja

12.11.2019

Lastenkirjasarja Vesta-Linnean TV-sarjan optio on myyty Långfilm Productionsille. Ruotsinkielisen sarjan kuvaukset käynnistyvät vuonna 2021.

Kuva: Pette Rissanen

Vesta-Linnea on kuvakirjasarja, jonka on kirjoittanut Tove Appelgren ja kuvittanut Salla Savolainen. Sarjan ensimmäinen osa Vesta-Linnea ja hirviö-äiti ilmestyi 2001. Tarina vahvatahtoisesta pikkutytöstä ja stressaantuneesta äidistä herätti kansainvälistä huomiota, ja nyt sarjan kirjoja on käännetty jo kolmelletoista kielelle. Sarja on saanut lukuisia palkintoja ja ollut ehdolla mm. Lasten ja nuortenkirjallisuuden Finlandian saajaksi.

Vesta-Linneaa julkaisee suomeksi Tammi ja ruotsiksi Förlaget. Sarjan tuorein osa Vesta-Linnea ja kaverit ilmestyi 2019. Vesta-Linnean oikeuksien myyntiä hoitaa Rights & Brands.

Långfilm Productions Finland Oy on perustettu Helsingissä 2001. Yhtiö on tuottanut tai ollut mukana tuottamassa yli 50 projektia, mukaan lukien kaksi pitkää elokuvaa sekä lukuisia tv-ohjelmia ja dokumentteja.

Kirjailija ja teatteriohjaaja Tove Appelgren on kirjoittanut ja ohjannut näytelmiä vuodesta 1994 muun muassa Wasa Teaternille, Taimine Teatterille ja Unga Teaternille. Lilla Teaternissa hän on toiminut johtajana. Vuodesta 2018 hän on työskennellyt dramaturgina Åbo Svenska Teaternissa. Hänen esikoiskirjansa Vesta-Linnea ja hirviö-äiti ilmestyi vuonna 2001 samanaikaisesti ruotsiksi, suomeksi ja tanskaksi. Appelgren kuvaa Vesta-Linnea -kirjoissaan lapsiperheille tuttuja tilanteita, joissa aikuisten ja lasten nurjemmatkin puolet käyvät esiin. Niin tekstiä kuin Salla Savolaisen kuvitusta sävyttävät humoristiset yksityiskohdat.

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:

Johanna Harkkila
Viestintäpäällikkö
Tammi
010 5060 306
[email protected]