Tuutikki Tolosen Mörkövahdista Hollywood-elokuva

4.11.2016

Elina Ahlbäck Literary Agency on neuvotellut englanninkielisen elokuvasopimuksen Tuutikki Tolosen Mörkövahdista Scott Free Productionsin kanssa. Tuotantoyhtiö tunnetaan muun muassa Top Gun, Gladiaattori ja Blade Runner elokuvista. 

 

”Vuoden työ Los Angelesin suuntaan on tuottanut tulosta ja olemme erittäin iloisia, että Scott Free Productions tuottaa Mörkövahdista englanninkielisen elokuvan yhteistyössä tuottaja Gudrun Giddingsin ja Elina Ahlback Agencyn kanssa.  Merkittävää elokuvasopimuksen syntymisen kannalta on myös Mörkövahdin kansainväliset julkaisusopimukset 14 maahan ja erityisesti sopimus amerikkalaisen kustantajan Houghton Mifflinin kanssa. Yhdysvalloissa Monster Nanny ilmestyy syksyllä 2017″, Elina Ahlbäck iloitsee. 

 

Tuutikki Tolosen kirjoittama ja Pasi Pitkäsen kuvittama Mörkövahti ilmestyi Tammen kustantamana lokakuussa 2015. Teos palkittiin Arvid Lydecken -palkinnolla 2016. 

 

”Olemme Tammessa todella innoissamme siitä miten suuren yleisön Mörkövahti tulee valloittamaan kansainvälisen elokuvan myötä. Alusta saakka olemme tienneet millaiset klassikon ainekset Tuutikki Tolosen luomassa tarinamaailmassa on.  Vahvat tarinat vievät tällä hetkellä näyttävästi Suomea maailmankartalle”, riemuitsee Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Saara Tiuraniemi.

Kirjailija Tuutikki Tolonen on vaikuttunut Mörkövahdin saamasta huomiosta, ensin kirjan käännösoikeuksien menestyksestä ja nyt elokuva-uutisesta: ”On ihanaa ja uskomatonta, että möröt ja Mörköreitin lapset ovat koskettaneet Scott Free Productionsin väkeä niin paljon, että he ovat nähneet Mörkövahdissa potentiaalia elokuvaksi. Tuntuu todella siltä, että möröt ovat lähteneet liikkeelle ympäri maailman”.

 

Lisätietoja: Elina Ahlbäck

[email protected]