Utelias kettu ja muita nisäkkäitä käynnistää palkitun luontokirjailijan suurhankkeen

27.1.2016

Utelias kettu tuo luonnon ilmiöt koko perheen elämykselliseksi luku- ja katselukirjaksi. Milloin on suden hetki? Kuka kantoi sienen puuhun? Miten villieläin stressaantuu? Juha Laaksosen ja Riku Lumiaron kirjoittamasta ja kuvaamasta kirjasta löytyvät nämä ja liki 200 muuta eloisaa tositarinaa maamme nisäkkäiden maailmasta.

”1000 ilmiötä Suomen luonnosta -sarja pyrkii tuomaan hauskassa suhteessa tietoja, tarinoita ja elämyksiä luontokirjallisuuteen. Sen avulla toivottavasti moni perhe lähtee uusin silmin katselemaan luonnon tapahtumia, jotka meidän ihmisten mielestä ovat suoranaisia ihmeitä”, sanoo Juha Laaksonen.

Juha Laaksonen on kansan rakastama radioääni, palkittu tietokirjailija ja tuttu muun muassa YLE:n radion Luontoillasta ja Luonto-Suomesta. Laaksonen on luontotoimittaja, -valokuvaaja ja innokas lintuharrastaja. Hän on palkittu kahdesti Vuoden Luontokirja -palkinnolla (2004, 2013) ja kirjoittanut yli 10 kirjaa. Riku Lumiaro on tietokirjailija ja Suomen luonnonsuojeluliiton suurpetoasiantuntija vuodesta 1997.

Oletko luontotietäjä? Nisäkäsaiheinen verkkotesti koko perheelle http://1000ilmiota.fi/

Utelias kettu #kirja-palvelussa

Lisätietoja antaa viestinnän tuottaja Mari Nieminen [email protected]Arvostelukappalepyynnöt [email protected]

Juha Laaksonen – Riku Lumiaro
Utelias kettu ja muita nisäkkäitä
1000 ilmiötä Suomen luonnosta -sarja
Tammi, 2015