Walesin prinsessa Catherinen ensimmäinen elämäkerta julkaistaan suomeksi heinäkuussa

3.5.2024

Kate Middletonin elämäntarina on kuin nykypäivän prinsessasatu. Tavallisista oloista lähtöisin oleva älykäs ja kunnianhimoinen tyttö tapaa yliopistossa prinssin, joka aikanaan perii valtaistuimen. Tuleva kuningaspari on lämmin ja helposti lähestyttävä, mikä on tehnyt Catherinesta ja Williamista kuningassuvun suosituimmat jäsenet.

Vastaan on kuitenkin tullut myös ikäviä kommentteja ja paljastuksia – varsinkin Catherinen ja Williamin väleistä prinssi Harryyn ja Meghan Markleen sekä Catherinen sairastumisesta. Ison-Britannian monarkia käy tällä hetkellä läpi muutosta, ja ilmassa väreilee odotus siitä, että Walesin prinsessa Catherinesta tulee jonain päivänä kuningatar.

”Tämän julkisen hymyn takana on vahvatahtoinen nainen, jolla on terävä äly ja sitkeä päättäväisyys. Jonakin päivänä tästä keskiluokkaisesta Berkshiren tytöstä tulee kuningas William V:n puoliso, ja samalla hänestä tulee todennäköisesti ensimmäinen todellinen kansan kuningatar,” Robert Jobson sanoo.

Palkittu bestsellerkirjailija ja hovin kirjeenvaihtaja Robert Jobson tunnetaan tiiviistä suhteistaan Ison-Britannian kuningashuoneeseen. Tämän teoksen tavoitteena Jobsonilla oli selvittää kuninkaallisten lähipiirin kanssa käytyjen virallisten ja epävirallisten keskustelujen pohjalta, mikä on tehnyt Catherinesta sen naisen, joka hän tänään on.

”Robert Jobsonin monarkiatuntemus on vertaansa vailla. Catherinen poikkeuksellinen elämäntarina kerrotaan tässä kirjassa syvästi ja ihmisläheisesti, läsnä on elämän koko kirjo”, sanoo Tammen tietokirjallisuuden kustantaja Kati Lampela.

Catherine – Walesin prinsessa ilmestyy heinäkuussa 2024. Kirjan kustantaja Tammi on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä.

Lisätiedot ja arvostelukappaleet:

[email protected]