Haluatko kirjailijaksi?

11.5.2017

Oletko lahjakas kirjoittaja?

Haaveiletko esikoisteoksen julkaisemisesta?

Tammi on julkaissut suomenkielistä kirjallisuutta lähes 80 vuotta. Etsimme jatkuvasti uusia tekijöitä: kirjoittajia, kuvittajia ja muita kirjantekijöitä. Tammi tunnetaan laadukkaasta kotimaisesta kirjallisuudestaan, ja se on myös Suomen johtava lasten- ja nuortenkirjakustantamo. Laajassa tietokirjojen julkaisuohjelmassamme vaalimme laatua ja monipuolisuutta, ja siihen sisältyy kiinnostavien elämäkertojen lisäksi painokkaita teoksia yhteiskunnallisista ja historiallisista aiheista, viihdyttävää asiaproosaa sekä monipuolista käytännön tietokirjallisuutta käsityökirjoista elämäntaitoon.

Otamme mielellämme vastaan uusia käsikirjoituksia. Jos haluat tarjota käsikirjoitustasi meille, toimi seuraavasti:

Kaunokirjallisuus: Käsikirjoituksen tulee olla mahdollisimman pitkälle työstetty. Pelkän synopsiksen tai juoniselostuksen perusteella emme pysty arvioimaan kirjoittajanlaatuasi, joten romaani kannattaa lähettää kokonaisuudessaan ja runoja tai novelleja on hyvä olla kokoelman verran. Käsikirjoituksista, jotka eivät sovellu kustannusohjelmaamme, meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta antaa palautetta.

Lasten- ja nuortenkirjallisuus: Meitä voit lähestyä sekä kaunokäsikirjoituksella että tietokirjan käsikirjoituksella tai suunnitelmalla. Jos olet kirjoittamassa kuvitettua teosta, autamme sinua mielellämme löytämään kirjaan sopivan kuvittajatyöparin. Etsimme aktiivisesti myös uusia kuvittajia. Pystymme valitettavasti antamaan palautetta vain niistä käsikirjoituksista, joita haluamme lähteä työstämään yhdessä eteenpäin.

Tietokirjallisuus: Mikäli tarjoat kustannettavaksemme tietokirjaa tai asiaproosaa, ota yhteyttä jo käsikirjoituksen suunnitteluvaiheessa sähköpostitse. Yhteystiedot löydät toimituksen sivuilta.

Vastaanotamme käsikirjoituksia ensisijaisesti sähköpostitse. Lähetä tekstisi Word- tai PDF-tiedostona ja liitä mukaan lyhyt esittely itsestäsi ja tarjoamastasi käsikirjoituksesta. Jos sinulla ei ole käytössäsi sähköpostia, voit lähettää käsikirjoituksen myös postitse. Merkitse kuoreen ”Sisältää käsikirjoituksen” sekä sen osaston nimi, jolle arvioit tekstin kuuluvan. Huomioithan, että emme palauta paperikopioita, kuvaoriginaaleja tai valokuvia. Tammi ei ole vastuussa sille lähetetystä aineistosta.

Huom! Luovuttamalla käsikirjoituksen annat luvan siihen, että käsikirjoitus voidaan antaa kustantamon ulkopuolisille tahoille arvioitavaksi kustannuspäätöksen tekemistä varten. Mikäli et halua antaa käsikirjoitustasi ulkopuolisten tahojen luettavaksi, ilmoita siitä meille samalla kun lähetät käsikirjoituksesi.

Käsikirjoitusten lähettäminen

Sähköpostitse

kotimainenkauno(a)tammi.fi

tieto(at)tammi.fi

lastenjanuortenkirjat(a)tammi.fi

Postitse

Kustannusosakeyhtiö Tammi

Kotimainen kaunokirjallisuus / Lasten- ja nuortenkirjallisuus / Tietokirjallisuus

PL 410

00101 HELSINKI