Toimitukset

Kustannusyhtiö Tammi on yksi Suomen suurimmista kirjankustantajista. Se on julkaissut korkeatasoista kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjallisuutta lapsille, nuorille ja aikuisille perustamisvuodestaan 1943 lähtien.

  Kotimainen kaunokirjallisuus

  Tammen kotimaisen kaunokirjallisuuden osasto on vireä ja valpas yksikkö, jota kiinnostaa kaikki hyvä kaunokirjallisuus genrerajoista riippumatta. Vaalimme ja jalostamme vanhaa ja etsimme aina uutta. Kirjailija on meidän tärkein aarteemme ja lukijan ilo tavoitteemme. Sukellamme historian pyörteisiin, nousemme ja valaistumme runollisissa korkeuksissa, jännitämme ja pelkäämme – ja nautimme siitä. Rakastamme kieltä, sanoja ja lauseita, taukoja ja tiivistymiä; napakkaa ja nasevaa, kuulasta ja kirkasta, monipolvista ja hengästyttävää tekstiä. Annamme kirjallisuudelle itsemme kokonaan. Siksi kustannamme unohtumattomia lukuelämyksiä, kirjoja jotka jättävät jäljen.

  Petra Maisonen

  Kustantaja
  [email protected]
  040 9012 273

  Olen työskennellyt Tammessa vuodesta 2003. Inspiroidun, kun löydän tekstistä jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain säkenöivää.

  Aino Hautala

  Kustannuspäällikkö
  [email protected]
  0504724161

  Ulla Asantila

  Kustannustoimittaja
  [email protected]
  0503416641

  Antti Berg

  Kustannustoimittaja
  [email protected]
  0503549163

  Töissä Tammessa vuodesta 2019. Minua viehättävät tekstit, joissa kirjoittaja luottaa tyyliinsä ja uskoo asiaansa.

  Anne Ilves

  Kustannustoimittaja
  [email protected]
  0503494730

  Olen ollut kustannustoimittaja vuodesta 2001, joskin muutin pysyvästi tarinoiden maailmaan vuosikymmen aiemmin freelancerina ja arvostelupalvelun lukijana.

  Heini Kantala

  Kustannustoimittaja
  050 3279577

  Olen pitkän linjan tekstityöläinen, jolla on vuosikymmenen mittainen kokemus mediaviestinnästä. Kustannustoimittajan työ on nuoruudenhaaveeni, jonka toteutuminen tuntuu yhä lottovoitolta. Rakastan uusiin tarinoihin uppoutumista ja erilaisiin näkökulmiin tutustumista. Aloitin kustannusalalla freelancerina vuonna 2008. Tammen kotimaisen kaunokirjallisuuden toimitukseen liityin vuonna 2021.

  Suomennettu kaunokirjallisuus

  Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden lippulaiva on vuonna 1954 perustettu Keltainen kirjasto. Meidät tunnetaan paitsi Hemingwaysta ja Steinbeckista, myös tämän hetken kiehtovimmista nykykirjailijoista:  Jennifer Egan, Haruki Murakami ja Peter Høeg hehkuvat keltaisissa väreissä. Tummia sävyjä listaamme tuovat Lars Keplerin, Håkan Nesserin ja Stephen Kingin kaltaiset  jännityskirjallisuuden huippunimet.

  Päivi Koivisto-Alanko

  Kustantaja
  [email protected]
  050 5874 305

  Tulin kirja-alalle vuonna 1995, ja olen kulkenut sanakirjoista Shakespearen kautta Keltaiseen kirjastoon. Itse olen kirjoittanut väitöskirjan ja retkeilyoppaan.

  Laura Kurki

  Kustannuspäällikkö
  [email protected]
  050 3456 665

  Helmi Keränen

  Kustannustoimittaja
  [email protected]
  050 4315 365

  Harrastan pöyristymistä, huvitun kaatuilusta ja uskon, että novellisti Dorothy Parker oli oikeilla jäljillä vastatessaan puhelimeen "Oh, what fresh hell is this?"

  Elina Virva

  Kustannustoimittaja
  050 4141617

  Innostun soljuvasta suomen kielestä, ruokametaforista ja sääntöjen rikkomisesta. Taustani on kielitieteen, englantilaisen filologian ja kääntämisen opinnoissa sekä kirja-alan sekatyöläisyydessä kustannustoimittamisesta suomentamiseen. Pöytälaatikkorunoilija, wannabe-polyglotti, tasoloikkija.

  Viia Viitanen

  Kustannustoimittaja
  [email protected]
  050 4354 668

  Tietokirjallisuus

  Tietoa. Taitoa. Tunnetta.

  Tammen tietokirjaosasto julkaisee niin kotimaista kuin ulkomaistakin huippuluokan tietokirjallisuutta. Tarjoamme vankkaa ja valaisevaa tietoa, koskettavia lukukokemuksia ja ajankohtaisia keskustelunaiheita. Onnistunut tietokirja on yhdistelmä kiinnostavaa sisältöä, elämyksiä ja estetiikkaa.

  Ammattitaitoinen ja ketterä toimituksemme tarttuu ajan ilmiöihin intohimolla. Keskeisiä aihealueitamme ovat:

  – elämäkerrat ja muistelmat
  – historia, yhteiskunta ja kulttuuri
  – politiikka ja talous
  – hyvinvointi, terveys ja liikunta
  – elämäntaito ja psykologia
  – ruoka ja leivonta
  – luonto, kasvit, eläimet
  – puutarha
  – käsityöt
  – koti ja rakentaminen
  – urheilu

  Kati Lampela

  Kustantaja
  [email protected]
  050 5776 100

  Vastaan tietokirjojen julkaisuohjelmasta. Otan vastaan tietokirjojen käsikirjoitus- ja konseptiehdotuksia.

  Markku Aalto

  Kustannnuspäällikkö
  [email protected]
  050 3051 908

  Vastaan tietokirjojen ja arvoteosten julkaisuohjelmasta. Osaamisalueitani ovat etenkin elämäkerrat ja muistelmat, historia, yhteiskunta, kulttuuri, politiikka, talous, urheilu sekä elämäntaito ja psykologia. Otan vastaan tietokirjojen käsikirjoitus- ja konseptiehdotuksia.

  Eetu Kauppinen

  Kustannuspäällikkö
  [email protected]
  044 5925 283

  Iiro Kuuranne

  Kustannustoimittaja
  [email protected]
  050 3799 740

  Olen asiaproosan erikoismies, Suomen nuorin veteraanitoimittaja, jolle mikään tiedonala ei ole vieras. Kivikovaa ammattitaitoani täydentää runsas kokemus tietokirjallisuuden suomentajana ja kirjoittajana.

  Aino Rajala

  Kustannustoimittaja
  050 4732152

  Olen editoinut tietokirjoja vuosien ajan, ja yhä uudestaan inspiroidun kirjoista, jotka tarinan, omakohtaisuuden tai vaikka huumorin varjolla saavat lukijan omaksumaan tietosisältöjä aivan kuin huomaamatta. Tässä työssä on ilo huomata joka päivä, miten paljon on vielä ihmisellä opittavaa!

  Pauliina Rihto

  Kustannustoimittaja
  [email protected]
  040 7289 196

  Graafinen suunnittelu / Kauno- ja tietokirjallisuus

  Eevaliina Rusanen

  Graafinen suunnittelija
  050 4733988

  Kirjat ovat minun juttuni töissä ja vapaalla. Kirjasuunnittelijan työ on luovaa ja innostavaa, joskus haastavaakin, mutta aina kiinnostavaa.

  Markko Taina

  Graafinen suunnittelija
  [email protected]

  Lasten- ja nuortenkirjallisuus

  Tammi on tunnettu, arvostettu ja vastuullinen lasten- ja nuortenkirjakustantaja, jonka kirjat löytävät tiensä yhä uusien lukijasukupolvien käsiin. Asiantunteva ja innostunut toimituksemme työskentelee parhaiden kotimaisten ja ulkomaisten tekijöiden kanssa. Otamme aktiivisesti huomioon muuttuvan maailman ja kaikenikäiset lukijat. Rakastetuimpia kirjasarjojamme ovat Risto Räppääjä, Harry Potter, Ella ja kaverit, Supermarsu, Myyrä, Heinähattu ja Vilttitossu, Sinttu, Pate, Lasse-Maijan etsivätoimisto, Kapteeni Kalsari, Maukka ja Väykkä ja Siiri. Kaikille tuttuja ovat myös uudet Muumi-kirjamme, Tammen kultaiset kirjat ja musiikkikirjamme. Tekijöistämme esimerkiksi Salla Simukka, Maria Turtschaninoff, Timo Parvela, Pasi Pitkänen, Tuutikki Tolonen sekä Sinikka ja Tiina Nopola ovat valloittaneet lukijoita myös Suomen ulkopuolella. Lasten lukutaito on lähellä sydäntämme ja etsimme uusia tapoja löytää tulevaisuuden lukijat digitaalisessa maailmassa. Tavoitteenamme on, että Tammen lasten- ja nuortenkirjat sytyttävät lukijoissa pysyvän rakkauden kirjoihin ja tarinoihin!

  Saara Tiuraniemi

  Kustantaja
  [email protected]
  0400 873 335

  Maailmassa minua eniten kiinnostavat tarinat ja ihmiset, ja työskenteleminen kustantamossa on paras paikka yhdistää nämä kaksi intohimoa. Suuri osa ajastani kuluu käsikirjoituksia lukiessa ja kirjojen tekijöitä tavatessa. En voi myöskään vastustaa kunnon annosta kulttuuri- ja taidepolitiikkaa. Minut tunnistaa siitä, että en liiku askeltakaan ilman teekuppiani!

  Mirkka Hynninen

  Kustannuspäällikkö
  [email protected]

  Olen työskennellyt Tammessa kustannustoimittajana vuodesta 2006, vuodesta 2008 lasten- ja nuortenkirjallisuuden parissa. Nautin työn monipuolisuudesta, lahjakkaista ja inspiroivista tekijöistämme sekä etuoikeudesta seurata läheltä, kuinka sana ja kuva löytävät toisensa.

  Sanna Holmberg

  Toimitussihteeri
  [email protected]
  0505221137

  Jos et tiedä, kenen kustannustoimittajan pöydälle asiasi kuuluu, ota yhteyttä minuun. Työni on pitää palloja ilmassa, öljytä rattaita ja ratkoa ongelmia. Olen kulttuurin sekatyöläinen ja kirjallisuuden pariin päädyin teatterin, baletin ja urheilun kautta. Kirjamakuni on yhtä kirjava kuin työurani ja siksi lasten- ja nuortenkirjat ovatkin parasta ikinä: samana päivänä voidaan toimituksessa keskustella dinosauruksista, tv-sarjoista, prinsessoista ja kuolemasta.

  Katariina Heilala

  Senior Editor
  [email protected]

  Monipuolisessa toimitustyössä lasten- ja nuortenkirjojen parissa yksi missio on kirkastunut ylitse muiden: lukemisen merkitys. Lukekaamme siis maailmaa ympärillämme ja lukekaamme kirjoja. Lukekaamme elämää, tekstejä ja kuvia. Luetaan itseksemme ja luetaan toisillemme, ääneen: aikuiset lapsille, mutta myös aikuiset aikuisille, lapset aikuisille ja toisille lapsille, kaikki toisillemme. Puhutaan lukemastamme. Niin maailma paranee ja pelastuu. Ja huomenna luetaan taas lisää.

  Satu Heimonen

  Kustannustoimittaja
  [email protected]

  Parasta lasten- ja nuortenkirjojen toimittajan työssä on, että maailmaa saa katsoa aina lapsen näkökulmasta: ihmettely, innostuminen ja hassuttelu ovat lempipuuhiani. Mukaansatempaavien tarinoiden lisäksi sydäntäni lähellä ovat viulunsoitto, luonto ja eläimet: olen ikuinen heppatyttö, jonka kotona kehrää kaksi hassunkurista kattia.

  Sirja Kunelius

  Kustannustoimittaja
  [email protected]

  Laura Lyytinen

  Graafinen suunnittelija
  [email protected]

  Sakari Rautiainen

  Licencing Manager
  [email protected]

  Anna Warras

  Kustannustoimittaja
  [email protected]

  Olen pitkän linjan lasten- ja nuortenkirjojen kustannustoimittaja. Tykkään huristella raitiovaunulla ja polkupyörällä, mutta en kuitenkaan yhtä aikaa. Rakastan värejä, muotoja ja tunteita – myös kirjoissa!

  Johanna Yrjänä

  Kustannustoimittaja
  [email protected]

  Lasten ja nuorten lukemaan innostaminen on minulle sydämenasia. On tärkeää, että tarjolla on erilaisia kirjoja, jotta jokaiselle löytyy omanlaista, kiinnostavaa luettavaa. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustannustoimittajana työskentelen rakastamieni asioiden parissa, ja parasta maailmassa on, kun näen, että lapsi tai nuori löytää juuri sen oikean kirjan, joka sytyttää lukukipinän ja avaa oven tarinoiden tai tiedon mielenkiintoiseen maailmaan.