Kutsu: Ihan totta! -seminaari 4.5.2017

12.4.2017

Kustannusosakeyhtiö Tammen ja Tietokirjallisuuden edistämiskeskuksen järjestämässä seminaarissa kuullaan kokeneiden tietokirjailijoiden alustuksia lasten ja nuorten tietokirjallisuudesta. Samalla pohditaan, kuinka asiatekstistä saa muokattua helppolukuista ja innostavaa. Miten tehdä tietokirja, joka on ihan totta – ja samaan aikaan mukaansatempaavan tarinallinen?

Seminaari liittyy Ihan totta! Tietokirjoja lapsille ja nuorille -kilpailuun, johon osallistuvien tekstien viimeinen toimituspäivä on 15.8.2017. Kilpailun raatilaisista esiintyy seminaarissa Markku Löytönen.

Kilpailukutsu löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta: https://www.tammi.fi/uutiset/tietokirjakilpailu/

Ohjelma:

  • Tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa luo yleiskatsauksen Suomessa julkaistavaan lasten- ja nuortenkirjallisuuteen ja valaisee, miten asiatekstiä saa tarinallistettua lapsilukijoita houkuttelevaan muotoon.
  • Tietokirjailija Elina Lappalainen: Nakki lautasella – Mistä ruoka tulee? Kuinka aikuisten tietokirja kääntyy lapsia kiinnostavaksi opukseksi. Kuvituksen merkitys lasten ja nuorten tietokirjoissa.
  • Tietokirjailija Markku Löytönen kertoo lapsille ja nuorille suunnattujen tietokirjojen tekoprosessista sekä tieteen popularisoinnista.Faktojen luetteloinnista kohti kiinnostavaa tarinaa.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Seminaari on maksuton.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Seminaari järjestetään Tammen auditoriossa osoitteessa

Korkeavuorenkatu 37, Helsinki.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 27.4.2017 mennessä osoitteeseen: [email protected]